kutyával futunk

Magamról...

Szia! Farkasdi Edina vagyok. 

Szenvedélyem a futás, szenvedélyem a kutya…miért ne lehetne a kettőt összevonni? 30 éve futom így az ország hegyeit, 6 éve Vandámmal a mostani kutyámmal. Szinte minden nap futunk, minden nap kint vagyunk az erdőben, mivel a természetben érzem igazán otthon magam. 

10 évig versenyszerűen futottam hazai hegyeinkben. A nagyobb kihívások közül a Mátrabércet emelném ki, mind a szépsége, mind a nehézsége tekintetében. A 56 km hosszú és 2900 m szintemelkedésű pályát sikerült 7 órán belül, első nőként teljesítenem. Azonban a  legbüszkébb mégis a Trans-Alp Maratonra vagyok, ami egy 8 napos sorozatterhelést jelent Németországtól-Olaszországig az Alpokon keresztül, természetesen futva.

Szenvedélyem a hivatásom is… személyi edzőként, dietetikusként próbálok másokat is bevezetni a sportos, egészségtudatos világba. A mindennapi jó közérzet, az egészséges, sportos élethez a rendszeres, egyénre szabott testedzés mellett nem hiányozhat az egészségmegőrző, tudatos táplálkozás sem.

20 éve dolgozom személyi edzőként, az utóbbi időben funkcionális tréninget, TRX edzést tartok Budán. 

 

Miben tudok segíteni?

Futóedzésterv készítés

Ha futni szeretnél – akár kutyával – pulzuskontroll alapú, online edzésterv segítségével tudok neked segíteni. 

Általa hatékonyan tudsz fejlődni, céljaidat elérni, kezdőként, haladóként egyaránt. 

Az edzésterv pulzuskontrollra épül, amihez természetesen a saját pulzuszónák meghatározása az első lépés, ehhez egy tesztfutást kell teljesítened. A tesztfutás kiértékelése és a célok meghatározása után 4 hétre megkapod az edzésterved, mikor-mennyit milyen pulzustartományban kell futnod. 

Az edzéseidről folyamatos visszajelzést kapsz, így időközben is van lehetőség változtatásra, ha bármilyen okból szükséges lenne. A mostani futóórák segítségével már online felület is elég a kölcsönös visszajelzésre, de természetesen lehetőség van a személyes találkozásra is.

Személyi edzés

20 éve dolgozom személyi edzőként Budán.

Az utóbbi időben funkcionális tréninget tartok, használok többek közt: TRX-t, fitballt, kettlebelt, bosut, így garantált a változatos, az egész testet megmozgató edzés.

A funkcionális tréning lényege, hogy olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek a mindennapi életünket is megkönnyítik.

Nem izoláltan edzük az egyes izomcsoportokat, hanem egy egységes egészként tekintünk a testre. Az erősítés mellett a kardio edzés elengedhetetlen része a jó erőnlétnek…

  • Funkcionális tréning, TRX edzés
  • Pulzuskontroll alapú kardio edzés
  • Szabadtéri futó/gyalogló edzés

Étrend tervezés

30 éve dolgozom dietetikusként, 10 évig kórházban terápiás dietetikusként, azóta cégeknek, magánembereknek segítek. A legtöbben fogyni szeretnének, amiben a legnagyobb hangsúlyt az egyénre szabott, csökkentett kalóriatartalmú étrend kap. Első lépésben a jelenlegi étrendet kiértékelem, lássuk min kell változtatni mennyiségben, minőségben egyaránt. Ez után jön a tényleges étrend tervezés, olyan étrendet állítok össze, ami megfelel a tápanyagszükségletednek és ez mellett a mindennapjaidba is beilleszthető. Nincs két egyforma étrend, mivel mindenkinek más a “csökkentett kalória” és mindenkinek mások az étkezési szokásai. Ezért van szükség az egyénre szabott étrendre, amit a rendszeres, tudatosan felépített kardio edzés egészít ki.  

Jelentkezés