KUTYÁVAL FUTUNK

Útvonal részletek

Kutyás-kör futva túrázva

A Kutyás-kör útvonala

12 km, 320 m szint

  1. Budakeszi, Hidegvölgyi (Erzsébet) erdészház (1. QR kód -Rajt)
  2. Tarnai-pihenő (2.QR-kód)
  3. Írtás-rét (3.QR-kód)
  4. “Dicsőség a hősöknek” információs tábla  (4.QR-kód)
  5. Budakeszi, Hidegvölgyi (Erzsébet) erdészház (5. QR kód-Cél)

A Kutyás-kör pontjai:

 PontokJelzésRész táv (km)Össz táv (km)
1. RajtHidegvölgyi (Erzsébet) erdészház00
2.Tarnai-pihenő2,032,03
3.Írtás-rét3,295,32
4.“Dicsőség a hősöknek” információs tábla2,688,00
5. CélHidegvölgyi (Erzsébet) erdészház3,9011,90

Track fájlok:

További track típusok letölthetők az AllTrails oldalára belépve ITT

szintrajz
szintrajz

Szintidő

Szintidők:
futva 2 óra,
túrázva 3,5 óra

Részvételi Szabályzat

A Részvételi Szabályzatot kérjük, hogy olvasd el! Itt találod >>

Útvonal pontos leírása, a QR-kódok pontos helye:

 

Fontos! Ha az útvonalon a QR-kód leolvasása nem működik, vagy nem találod, akkor egy fotóval is tudod igazolni a teljesítésedet!

1. A Rajt/cél központ: Budakeszi, Hidegvölgyi (Erzsébet) Erdészház

https://erzsebetbufe.com/informaciok/

Budakeszit Telkivel összekötő úton található, Budakeszi határától 4 km-re, jobb oldalon.
Az erdészházhoz parkoló is tartozik, itt tudod hagyni a kocsidat, a parkolásért nem kell fizetni.
A parkolóban kb. 40 kocsinak van hely, ez egy-egy népszerűbb kiránduló napon kevés lehet, ilyenkor a főúton, vagy a szemközti murvás úton szoktak parkolni. Ha teheted a hétköznapi teljesítést válaszd, akkor üres a parkoló.

A rajt/cél QR kódot a parkolóban, az Erzsébet büfén kívül, az információs táblán találod! Mivel itt a térerő bizonytalan (Telecom szolgálató a legjobb), elhelyeztünk egy alternatív, másik rajt/cél QR kódot is. Az erdészháztól 1 km-re, -haladva a leírt útvonalon –  egy turistaút jelző faoszlop hátoldalára rögzítettük. Mindenképp csak az egyik rajt QR kódot olvasd be induláskor! Természetesen bármelyik rajt QR kódot olvasod le, a cél QR kódot ugyanott kell leolvasnod!

A parkolótól észak felé (nem a közúton kell átmenni!) a Zöld háromszög jelzésen indulj, információs tábla is mutatja a helyes irányt. Széles murvás úton haladsz, hamarosan egy rétet keresztezel, ahol balra haladva az erdőben elkezdődik az emelkedő a Tarnai-pihenő felé. Az út jól futható, a meredekebb szakaszok olykor kisimulnak, az ösvény felfelé kanyarog egészen a festői szépségű Tarnai-pihenőig.

2. Tarnai-pihenő 

A 2.QR kód a murvás ösvény bal oldalán található információs tábla hátoldalán van. Eddig közel 2 km-t és 150 m-t sikerült legyőznöd, de semmiképp ne robogj tovább, mert az útvonal legszebb helyén állsz.

Innen tovább kell még felfelé futni a Zöld háromszögön, egészen a Csergezán-kilátóig.

A nyitott vitorlát formáló kilátó a Budai-hegyég legmagasabb csúcsán az 559 m magas Kopasz-hegyre épült 2005-ben. Itt nincs ellenőrző QR-kód! 

Itt tartasz 3,1 km-nél és 270 méterrel a szintemelkedés jelentős részén túl vagy.

3. QR kód Írtás-rét

A kilátótól tovább haladunk a Zöld háromszögön észak felé, de végre lefelé. Mivel itt átbukunk a hegység északi oldalára, jelentős hőmérséklet különbséget tapasztalhatunk.

Az ösvény végig jól futható, időnként köves, olykor sáros, végig lejtőn haladunk, többször balra (nyugatra) ível a turistaút, a jelzések jól követhetőek. Egészen az erdő széléig ereszkedünk, ahol élesen balra fordul a turistaút és éppen itt található a 3. QR kód az Irtás-rét szélénél lévő információs tábla hátoldalán. Itt már az 5. km-nél tartasaz és 270 m szintet legyőztél.

Az erdő szélén, -megkerülve balról az írtást – vezet tovább a Zöld háromszög. Az Apátóczky-ligetnél, – ahol eléred a murvás utat – ott 90 fokban balra befordul a turistaút az erdő felé és elkezd emelkedni. Itt van az első jelzésváltás, innen a Zöld sáv jelzést kell követnünk.

500 m után ismét elérjük a murvás utat, innen már ezen haladunk az Anna vadászházig.  Az Anna vadászháznál nincsen QR kód! (7,5 km) Itt figyelnünk kell a jelzésváltásra: a Zöld + lesz a mi utunk, követve tovább a széles, murvás utat.

4. QR kód “Dicsőség a hősöknek” információs tábla 

Az Anna vadászháztól kb. 600 m hosszan enyhe emelkedőn futunk felfelé tovább a széles, murvás úton, egészen a  “Dicsőség a hősöknek” információs tábláig, ami az út jobb oldalán találtok meg. Itt már a 8. km-nél tartasz és már 300 m szintet legyőztél!

Az emlékhelytől hosszú, jól futható lejtő vár rátok, de figyeljetek, mert  9,5 km-nél 90 fokban balra le kell térni a Sárga + jelzésre.

5. QR kód. CÉL

A Sárga + jelzés végig hullámzik, így vezetve vissza minket a Zöld háromszög jelzésre, amin elindultunk. Jobbra fordulva a Zöld háromszög jelzésen, az utolsó szűk km-t már az ismert útvonalon tesszük meg az Erzsébet-erdészházig. Ha az alternatív QR rajt kódot olvastad be induláskor, akkor a Z háromszögön balra fordulsz, még 300 m emelkedő vár rád a cél QR kód leolvasásáig.  

Gyakori kérdések

Sajnos nem. Ha így lenne, akkor a szintidőn belüli teljesítés motiváló hatása csekély lenne.

A QR kódokat a megadott sorrendben kell teljesítened, -sorszámokkal jelöltük a track-en- különben a teljesítés érvénytelen.

Igen. Az összes QR kódot a megfelelő sorrendben kell teljesítened, különben a teljesítés érvénytelen.

Nem. A Kutyás-kör – mint ahogy a neve is erre utal -, kizárólag kutyával teljesíthető. 

Az érem feltétele:

szintidőn belüli teljesítés, ami Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Nevezési díj kifizetése, ami Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Az érem átvétele Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Természetesen mindkét módon teljesíthető a kör, de legalább egy kutya legyen veletek!

Szervezünk rendszeresen közösségi “Kutyás-kör” teljesítést is, ezek időpontjáról a weboldalon tájékozódhatsz.

Minden ilyen esetben fényképezd le a QR-kódot, vagy a helyét, ezzel bizonyítva a teljesítést, majd hívd fel Edinát a további részleteket illetően (30/231-9945)

Minden ilyen esetben fényképezd le a QR-kódot, vagy a helyét, ezzel bizonyítva a teljesítést, majd hívd fel Edinát a további részleteket illetően (30/231-9945)

Először nézd meg, nem került-e a spam vagy a promóciók mappába a visszaigazolás! Ha ott találod, húzd át az elsődleges fülre, hogy legközelebb véletlen se oda landoljon a levelem.
Ha nem találtad meg így sem, mindenképp jelezd a kapcsolatoknál megadott lehetőségek egyikén!

Előre utalással történik,- a teljesítés megkezdése előtt legalább 2 munkanapon belül – a megadott bankszámlaszámon. A részleteket a nevezésedet követően emailben kapod meg.

Partnereink: