kutyával futunk

Kutyás kör futva túrázva

Kutyás-kör részvételi szabályzat

Nevezéseddel egyben elfogadod az alábbiakat.

Részvételi szabályzat a Kutyás-körök teljesítéséhez:

A Kutyás-kör bármikor teljesíthető, az erdőlátogatási tilalom kivételével! Ezekről az időpontokról a weboldalon rendszeresen tájékoztatunk! 

Csak 14 éven felüli személy teljesítheti a kört.

Rendszeresen szervezünk csoportos Kutyás-kör teljesítést, aminek időpontjai szintén felkerülnek a weboldalra!

A rajtolás feltétele az előzetes regisztráció és nevezés.

A Kutyás-kört a nevezéskor megadott módon (futva vagy túrázva)  kell teljesíteni, a rajtot követően ezen változtatni nem lehet!

A teljesítés során kizárólag az itinerben megadott útvonalon, a megadott irányba lehet haladni, ettől eltérő teljesítés sikertelen!

A kör teljesíthető egyénileg, párban és kisebb csoportban is, viszont legalább egy kutya részvétele mindenképp szükséges! Legalább egy kutya nélkül érvénytelen minden szintidőn belüli teljesítés is! Természetesen a kutyák száma nem korlátozott, így egy teljesítő akár 2-3 kutyával is indulhat, ebben az esetben is egyetlen éremre jogosult!

A kutyás teljesítés igazolásra egyetlen selfit kérünk a Kör bármely szakaszán, vagy a Rajt/Cél központban! A különleges, legjobb kutyás képek közül válogatunk a weboldalra.

A sikeres teljesítés feltétele a QR-kódok megadott sorrendben történő leolvasása, valamint szintidőn belüli célba érés. Bármely technikai vagy egyéb akadályoztatás esetén azonban a teljesítést, más módon pl.GPS track-kel, vagy fényképpel is igazolható.

Ha valaki a futó szintidőből kicsúszik, nem kerül automatikusan túrázóként a teljesítők közé! Figyeljetek a szintidők betartására!

Ajánlott felszerelés:
– QR-kód olvasására alkalmas, feltöltött mobiltelefon, mobilinternet előfizetéssel
– Turistatérkép vagy/és gps track
– A Kör-ön sokszor vízvételi lehetőség egyáltalán nincsen, különösen melegebb időben gondoskodj magadról és a kutyádról! 
– Ha a kutyáddal bekötve futsz hám használatáról se feledkezz meg
– Időjárásnak megfelelő öltözet
– Éjszakai teljesítés esetén fejlámpa tartalék elemekkel
– Fényképes igazolvány
– Készpénz

Az erdőben a kutyát csak pórázon tarthatod! 

Az erdő az állatok otthona, mi csak vendégségben vagyunk ott. Vigyázz rá, ne szemetelj, ne hangoskodj, hogy minél kevésbé zavarjuk őket!

A Kutyás-kört mindenki csak saját felelősségére teljesítheti! 

Csak megfelelő edzettséggel indulj neki, a kutyád edzettsége is a Te felelősséged! Az esetleges balesetekért a szervezőket felelősség nem terheli!

Vitás esetekben a szervezők döntenek.