KUTYÁVAL FUTUNK

17 km útvonal részletek

Kutyás-kör futva túrázva

A 17 km-es Kutyás-kör útvonala

17 km, 460 m szint

Már a „Kutyás-kör” elnevezésből is kiderül, bizony ezt a futókört kizárólag kutyásoknak terveztük, futva vagy túrázva is lehet teljesíteni.

Az útvonal a Budai-hegység déli részén, lakott települést nem érintve, végig jelzett turistaúton halad, a rajt-, cél központ a Budakeszi közelében lévő Hidegvölgyi erdészház parkolójában van. 

A teljesítőkről statisztikát vezetünk, így aki versenyezni szeretne ugyanúgy megtalálja a kihívást.

A „Kutyás-kör” bármikor teljesíthető önállóan, vagy akár csoportosan is, de a kutyák miatt mindenképp a hűvösebb időjárást válaszd!

A táv 17 km 460 m szintemelkedés szintidő: futva 3 óra túrázva 7 óra

  1. Budakeszi, Hidegvölgyi (Erzsébet) erdészház (1. QR kód-Rajt)
  2. Szarvas-árok alja (2. QR-kód)
  3. Homok-hegy alja, Nagykovácsi (3. QR-kód)
  4. Nagy-kopasz, Csergezán-kilátó (4. QR-kód)
  5. Budakeszi, Hidegvölgyi (Erzsébet) erdészház (5. QR kód-Cél)


Hidegvölgyi (Erzsébet) erdészház Rajt KÓD – Szarvas-árok alja KÓD – Sisakvirág tanösvény – Homok-hegy alja, Nagykovácsi KÓD– Fehér-emlékoszlop – Nagy-kopasz, Csergezán kilátó KÓD– Tarnai-pihenő – Hidegvölgyi (Erzsébet) erdészház Cél KÓD

 A túra útvonalán QR-kódos ellenőrzőpontokat helyeztünk ki, a rajt-, és célkódon kívül 3 darabot. Ezeket a kódokat megadott sorban leolvasva teljesítheted a távot. Ehhez szükséged lesz okos telefonra mobil internettel és QR-kód leolvasó alkalmazásra. A QR kód pontos helyét itt találod meg:

A Kutyás-kör pontjai:

 

Pontok

Jelzés

Rész táv

Össz táv

Össz szint

Rajt

Hidegvölgyi (Erzsébet) erdészház

Rajt 1.KÓD

Z háromszög


Z Mária jelzés

0 km-

0 km-

0 m

1.

Szarvas-árok alja

2.KÓD


S kerékpárút


P háromszög


Z kereszt


K kereszt

2,3 km

2,3 km

10 m

2.

Sisakvirág tanösvény

Z háromszög


Z Tanösvény

5,1 km

7,4 km

270 m

3.

Homok-hegy alja, Nagykovácsi

3.KÓD


Z sáv


K kereszt

2,1 km

9,5 km

280 m

4

Fehér-emlékoszlop 


K kereszt

Z háromszög

2,5 km

12 km

360 m

5

Nagy-Kopasz, Csergezán kilátó

4.KÓD

Z háromszög

1,2 km

13,2 km

          460 m

6

Tarnai-pihenő

Z háromszög

1,3 km

14,5 km

460 m

Cél

Hidegvölgyi (Erzsébet) erdészház

Cél 5.KÓD

Z háromszög

2 km

16,5 km

460 m

Track fájlok:

További track típusok letölthetők az AllTrails oldalára belépve ITT

szintrajz

Szintidő

Szintidők:
futva 3 óra
túrázva 7 óra

Érem

Az érem átvehető tőlem személyesen előre egyeztetés után, vagy kivehető bármikor a számzáras postaládánkból!
2071 Páty Erdőalja utca 3278/5 (Erdőalja-Fürj utca sarok) KÓD 969 Figyeljetek arra is, hogy zárjátok vissza a ládát!

Nevezési díj

4 500 Ft (érem nélkül 1.500 Ft)

Részvételi Szabályzat

A Részvételi Szabályzatot kérjük, hogy olvasd el! Itt találod >>

Útvonal pontos leírása, a QR-kódok pontos helye:

Fontos! Ha az útvonalon a QR-kód leolvasása nem működik, vagy nem találod, akkor egy fotókkal is tudod igazolni a teljesítésedet! A Rajt/cél központban elhelyeztünk egy fehér postaládát, abból tudjátok kivenni teljesítés után az érmeket! Figyeljetek rá, hogy a megfelelő érmet válasszátok és zárjátok vissza a ládát! KÓD 969

1. A Rajt/cél központ: Budakeszi, Hidegvölgyi (Erzsébet) Erdészház

https://erzsebetbufe.com/informaciok/

Budakeszit Telkivel összekötő úton található, Budakeszi határától 4 km-re, jobb oldalon.
Az erdészházhoz parkoló is tartozik, itt tudod hagyni a kocsidat, a parkolásért nem kell fizetni.
A parkolóban kb. 40 kocsinak van hely, ez egy-egy népszerűbb kiránduló napon kevés lehet, ilyenkor a főúton, vagy a szemközti murvás úton szoktak parkolni. Ha teheted a hétköznapi teljesítést válaszd, akkor üres a parkoló.

A rajt/cél QR kódot a parkolóban, az Erzsébet büfén kívül, az információs táblán találod! Mivel itt a térerő bizonytalan (Telecom szolgálató a legjobb), elhelyeztünk egy alternatív, másik rajt/cél QR kódot is. Az erdészháztól 1 km-re észak felé, a Zöld háromszög  jelzésen, egy turistaút jelző faoszlop hátoldalára rögzítettük. Mindenképp csak az egyik rajt QR kódot olvasd be induláskor! Természetesen bármelyik rajt QR kódot olvasod le, a cél QR kódot ugyanott kell leolvasnod!

Az alternatív rajt/cél QR kód. Az erdészháztól 1 km-re észak felé, a Zöld háromszög  jelzésen, egy turistaút jelző faoszlop hátoldalára rögzítettük. 

A parkolótól észak felé (nem a közúton kell átmenni!) a Zöld háromszög  jelzésen indulj, információs tábla is mutatja a helyes irányt. Széles murvás úton haladsz, majd 400 m után élesen jobbra fordulsz a zöld Mária jelzésre.

Ezen a földúton nyílegyenesen haladsz közel 2 km-t, az út hullámvasút jellegű, hol fel-, hol levezet. Érdemes ezen a szakaszon különösen figyelni a kutyádra, mert igen közel, párhuzamosan halad a forgalmas Telki közút és itt van a Budakeszi erdészet is a műút túloldalán. 2,3 km-nél található a 2. QR kód (Szarvas-árok alja), az információs tábla hátoldalán, itt fordulunk balra, innen a sárga kerékpáros jelzést követjük. 

Innen kezdünk el hosszan emelkedni a köves-, murvás úton, néhol egész meredeken, ritkán rövidebb lejtőkkel, 3 km-en keresztül. A jelzések itt elég hiányosak, vannak elágazások, a legszélesebb úton kell haladnod! Egyik ilyen kétséges elágazás egy lejtő aljában van, – ezért sokszor megáll a esővíz – ahol balra kell tartanod!

Az emelkedő tetején, 5,4 km-nél csatlakozik be balról a piros háromszög és a zöld kereszt. Egyenesen haladsz, rövid ideig még együtt futnak a jelzések, majd hamarosan különválnak, a bal oldali ágát válaszd az Y elágazásnak!

6,1 km-nél élesen balra fordulsz a murvás útra a kék keresztre.

A Cseresznyés-erdőn haladsz keresztül, enyhe emelkedőn a Sisakvirág tanösvényig (7,4 km), ahol a zöld háromszög balról becsatlakozik a Csergezán kilátótól lefelé. Ez a rész ismerős lehet, a 12 km-es Kutyás-kör itt megy lefelé az Irtás-rétig.

Jobbra fordulva, – a zöld háromszögön és a tanösvény jelzésén – lefelé tart az utunk az Irtás-rétig (8,5 km), de innen a tanösvényt követjük tovább megint jobbra tartva.

A Sisakvirág tanösvény az erdő alját követve ismét jobbra tart egy szűk ösvényen. Érdemes figyelni, mert itt könnyen tovább lehet futni!

Az eddigi futásunk legszebb része ez. Föl-, le vezet a keskeny tanösvény. Jobbra erdő, olykor fenyves, balra elképesztő panoráma Nagykovácsi felé, felette a Nagy-Szénással. Az ösvény jól kitaposott, de jelzést ne keress, én sem találtam.

A tanösvény egy széles murvás útban ér véget, – ami már a z sáv jelzés –  jobbra fordulunk és egy vas sorompót keresztezve (én majdnem mindig nyitva találtam) érjük el 9,5 km-nél Nagykovácsi szélét, a Homok-hegy alját, ahol a 3. QR kód található a sorompó két oldalán az oszlopokon.

Innen 350 m kitérővel, Nagykovácsiban a Tompa Mihály utcában kék kútból vizet tudunk venni. Egyetlen lehetőség itatásra! A sorompótól visszafordulva (nem kell átmenni a sorompón), Nagykovácsitól távolodva a zöld sáv jelzésen maradunk, a széles murvás utat követve a Széltöréses-erdőig.

Itt (10,3 km) megváltozik az út jellege, egy keskeny felfelé tartó ösvényre. Kb. 500 m után ismét elérjük a széles murvás utat, de nem követjük az Anna vadászház felé, hanem balra fordulva a kék kereszt jelzésre váltunk. 

Innen sík földúton a kék kereszt jelzésen visz az utunk, de a Fehér emlékoszloptól (12 km) ismét hosszú emelkedő vár ránk.

Kb. 500 m után elérjük a zöld háromszög jelzést amin jobbra tartva még mindig felfelé haladunk.

Már csak szűk 1 km felfelé az útvonal legmagasabb pontjáig, a Nagy-Kopasz hegyre, a Csergezán-kilátóig. A 4. QR kód 13,2 km-nél a kilátóhoz közelebb lévő padoknál a „Tűzgyújtási tilalom” tábla hátoldalán van. 

Tiszta időben érdemes felmenni a kilátóba, mert elképesztő panoráma a jutalmad.

Innen már végig lefelé – továbbra is a zöld háromszög jelzésen vezet utunk. A Tarnai-pihenőt 14,5 km-nél éred el, ami ismét megállásra csábít.

Már csak 2 km van a célig, 16,5 km után visszaértél a Hidegvölgyi (Erzsébet) Erdészházhoz. Cél QR kód.

Gyakori kérdések

Sajnos nem. Ha így lenne, akkor a szintidőn belüli teljesítés motiváló hatása csekély lenne.

A QR kódokat a megadott sorrendben kell teljesítened, -sorszámokkal jelöltük a track-en- különben a teljesítés érvénytelen.

Igen. Az összes QR kódot a megfelelő sorrendben kell teljesítened, különben a teljesítés érvénytelen.

Nem. A Kutyás-kör – mint ahogy a neve is erre utal -, kizárólag kutyával teljesíthető. 

Az érem feltétele:

szintidőn belüli teljesítés, ami Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Nevezési díj kifizetése, ami Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Az érem átvétele Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Természetesen mindkét módon teljesíthető a kör, de legalább egy kutya legyen veletek!

Szervezünk rendszeresen közösségi “Kutyás-kör” teljesítést is, ezek időpontjáról a weboldalon tájékozódhatsz.

Minden ilyen esetben fényképezd le a QR-kódot, vagy a helyét, ezzel bizonyítva a teljesítést, majd hívd fel Edinát a további részleteket illetően (30/231-9945)

Minden ilyen esetben fényképezd le a QR-kódot, vagy a helyét, ezzel bizonyítva a teljesítést, majd hívd fel Edinát a további részleteket illetően (30/231-9945)

Először nézd meg, nem került-e a spam vagy a promóciók mappába a visszaigazolás! Ha ott találod, húzd át az elsődleges fülre, hogy legközelebb véletlen se oda landoljon a levelem.
Ha nem találtad meg így sem, mindenképp jelezd a kapcsolatoknál megadott lehetőségek egyikén!

Előre utalással történik,- a teljesítés megkezdése előtt legalább 2 munkanapon belül – a megadott bankszámlaszámon. A részleteket a nevezésedet követően emailben kapod meg.