KUTYÁVAL FUTUNK

Pilis 10 km útvonal részletek

Kutyás-kör futva túrázva

A pilisi 10 km-es Kutyás-kör útvonala

10 km, 320 m szint

Már a „Kutyás-kör” elnevezésből is kiderül, bizony ezt a futókört kizárólag kutyásoknak terveztük, futva vagy túrázva is teljesíthető. Az útvonal a Budai-hegység északi részén vezet, már egész közel a Pilishez, amire a Rajt/cél központot befogadó település neve is utal: Pilisszentiván. Ennek a Kutyás-körnek a jellegzetessége, hogy a Nagy-Szénás fokozottan védett területén vezet, végig jelzett turistaúton halad! Így különösen óvnod kell az erdő növény, – és állatvilágát! 

Ez a kör az egyik leglátványosabb útvonal a Budai-hegységben, a régió névadó hegycsúcsát a Nagy-Szénást (550 m) is érinti. A táv 10 km, 320 m szintemelkedéssel.  A teljesítőkről statisztikát vezetünk , így aki versenyezni szeretne ugyanúgy megtalálja a kihívást.  A „Kutyás-kör” bármikor  teljesíthető önállóan, vagy akár csoportosan is, de a kutyák miatt mindenképp a hűvösebb időjárást válaszd! 

A táv 10 km 320 m szintemelkedéssel  szintidő futva 3 óra túrázva 6 óra Útvonal:

Pilisszentiván KÓD– Antónia-árok –  Nagykovácsi, Zsíros-hegy –  Nagy-Szénás KÓD – Hosszú-árok –  Pilisszentiván KÓD

 A kör útvonalán QR-kódos ellenőrzőpontokat helyeztünk ki, a rajt,- és célkódon kívül 1 db-ot. Ezeket a kódokat leolvasva teljesítheted a távot. Ehhez szükséged lesz okos telefonra mobil internettel és QR-kód leolvasó alkalmazásra. A QR kódok pontos helyét a részletes leírásban találod meg!

 

Pontok

Jelzés

rész táv

Össz táv

Össz szint

Rajt

Pilisszentiván KÓD

0 km

0km

0 m

1.

Nagykovácsi, Zsíros-hegy


1,7 km

1,7 km

150 m

2.

Nagy-Szénás (Zsíros-hegyi turistaház romja) KÓD2,1 km

3,8 km

300 m

3.

Hosszú-árok 

4,6 km

8,4 km

310 m

Cél

Pilisszeniván,  KÓD

1,3 km

9,7 km

320 m

Track fájlok:

További track típusok letölthetők az AllTrails oldalára belépve ITT

szintrajz

Szintidő

Szintidők:
FUTVA: 3 ÓRA
TÚRÁZVA: 6 ÓRA

Érem

A Villa Negra büfében (Pilisszentiván, Sport tér) vehetitek át az érmeteket hétköznap 15-19 óra, hétvégén 10-19 között! Elég, ha csak szóban közlitek a sikeres Kutyás-kör teljesítést! Az érem átvétele a járvány miatt változhat, ha nincs lehetőség rá a helyszínen, akkor postán kapjátok meg.

Nevezési díj

4 500 Ft (érem nélkül 1 500 Ft)

Részvételi Szabályzat

A Részvételi Szabályzatot kérjük, hogy olvasd el! Itt találod >>

Útvonal pontos leírása, a QR-kódok pontos helye:

Fontos! Ha az útvonalon a QR-kód leolvasása nem működik, vagy nem találod, akkor egy fotókkal is tudod igazolni a teljesítésedet!

A Rajt – Cél QR kód Pilisszentivánon a temetőtől kb. 300 m-re a Sárga sáv jelzésű turistaúton található az István akna felé vezető bekötőút elágazásában, a felhagyott bánya információs tábla hátoldalán.

A temetőnél van egy nagy parkoló, itt is tudtok kényelmesen parkolni, ha sokan érkeztek.

A Sárga sáv jelzésen indulunk, ami kb. 200 m-en még az aszfalton vezet, jól futható lejtős szakaszon, majd jobbra betér az erdőbe. 

A forgóajtó előtt jobbról a Piros sáv is becsatlakozik, a forgóajtón átmenve egész rövid szakaszon együtt haladnak. Az Antónia-árokba már csak a Sárga sáv vezet egyenesen.

Innen kezdünk emelkedni, szűk ösvényen, egyre meredekebben. 

Az árokból kivezető szakasz után érjük el Nagykovácsi szélét, Zsíros-hegyet. 1,7 km

Itt élesen jobbra fordulunk és jelzést is váltunk, az országos Kék sáv jelzésre

A házak mellett szélesebb murvás úton haladunk,  ahogy Nagykovácsit magunk mögött hagyjuk egyre meredekebben vezet utunk Nagy-Szénás felé.

A Zsíros-hegyi turistaház romjai előtt még van egy sík, gyorsabb szakasz,

majd az emlékműnél kis pihenőt találunk. Itt található a QR kód (3,5 km)

Innen az utolsó rövid emelkedő visz fel Nagy-Szánás csúcsára. A csúcs előtt még érintjük az út jobb oldalán a „szelfi padot”, ahol biztosan Ti is fényképeztek…innen már látszik a csúcskereszt is!

Végre felérünk a Budai-hegység egyik legmagasabb pontjára, az 550 m magas Nagy-Szénásra

Most tartunk 3,8 km-nél, de innen már nem lesz jelentős felfelé, így érdemes elidőzni. A panoráma páratlan, 360 fokban tudunk gyönyörködni, tiszta időben látható a Nagy-Kopasz kilátó, Dobogókő…és még hosszasan sorolhatnám.

Nagy-Szénásról továbbra is az országos Kék jelzésen, de már lefelé vezet az útvonal, a domb aljában élesen jobbra fordul, hosszan nyílt, sík terepen haladunk, az útvonal gyönyörű, csak egyszer-egyszer keresztezünk erdősávot.

Egy réten álló magányos fenyőfánál (kb. 4,8 km) élesen jobbra tér le a Kék sáv jelzés, itt érdemes figyelni, mert könnyen elvéthető a helyes irány! Innentől már tényleg érezhetően lefelé tartunk, az út végén élesen jobbra tart a Kék sáv jelzés.

Jól futható, széles úton haladunk, a Kék sáv jelzésről hamarosan letérünk a Piros keresztre 6,3 km-nél.

A Piros kereszt nemsokára betér egy szűk ösvényre, itt megint jelzést váltunk, a Piros sávra 7,1 km-nél. Itt nem jobbra tartunk, – mert az visszavezet a Nagy-Szénásra – hanem egyenesen a Hosszú-árokba!

Hosszú-árkon továbbra is lefelé, szűk ösvényen kanyargunk, időnként egy-egy meredekebb letörések is látunk.

A Hosszú-árokból kijőve egyre lankásabb a sokszor homokos út, egy kerítésen átérve (a kapu mindig nyitva van) hamarosan elérjük ismét az Antónia-árok alját 9,1 km, amin felfelé indultunk.

Itt balra fordulunk a Sárga sáv jelzésre, átmegyünk a forgókapun ismét, egy rövid aszfalt felfelé és máris csekkolhatunk a célban.

Gyakori kérdések

Sajnos nem. Ha így lenne, akkor a szintidőn belüli teljesítés motiváló hatása csekély lenne.

A QR kódokat a megadott sorrendben kell teljesítened, -sorszámokkal jelöltük a track-en- különben a teljesítés érvénytelen.

Igen. Az összes QR kódot a megfelelő sorrendben kell teljesítened, különben a teljesítés érvénytelen.

Nem. A Kutyás-kör – mint ahogy a neve is erre utal -, kizárólag kutyával teljesíthető. 

Az érem feltétele:

szintidőn belüli teljesítés, ami Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Nevezési díj kifizetése, ami Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Az érem átvétele Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Természetesen mindkét módon teljesíthető a kör, de legalább egy kutya legyen veletek!

Szervezünk rendszeresen közösségi “Kutyás-kör” teljesítést is, ezek időpontjáról a weboldalon tájékozódhatsz.

Minden ilyen esetben fényképezd le a QR-kódot, vagy a helyét, ezzel bizonyítva a teljesítést, majd hívd fel Edinát a további részleteket illetően (30/231-9945)

Minden ilyen esetben fényképezd le a QR-kódot, vagy a helyét, ezzel bizonyítva a teljesítést, majd hívd fel Edinát a további részleteket illetően (30/231-9945)

Először nézd meg, nem került-e a spam vagy a promóciók mappába a visszaigazolás! Ha ott találod, húzd át az elsődleges fülre, hogy legközelebb véletlen se oda landoljon a levelem.
Ha nem találtad meg így sem, mindenképp jelezd a kapcsolatoknál megadott lehetőségek egyikén!

Előre utalással történik,- a teljesítés megkezdése előtt legalább 2 munkanapon belül – a megadott bankszámlaszámon. A részleteket a nevezésedet követően emailben kapod meg.