KUTYÁVAL FUTUNK

Visegrádi-hegység 7 km útvonal részletek

Kutyás-kör futva túrázva

Visegrádi-hegység 7 km-es Kutyás-kör útvonala

7 km, 280 m szint

Már a „Kutyás-kör” elnevezésből is kiderül, bizony ezt a kört kizárólag kutyásoknak terveztük, futva vagy túrázva is lehet teljesíteni. Az útvonal a Visegrádi-hegység nyugati részén vezet, a Rajt/cél központ az Esztergomhoz tartozó Búbánatvölgyben található, a jelzett parkolóban kényelmesen tudunk parkolni. A Búbánatvölgyben egy hármas tórendszer található, az alsó két tóban (Halas-tó és Mini-tó) tudtok kutyát úsztatni, a legfelső tóban (Kerek-tó) tilos, erre táblák is figyelmeztetnek!

A táv kicsivel több mint 7 km, közel 300 m szintemelkedéssel, szinte végig turistaúton halad. A teljesítőkről statisztikát vezetünk, így aki versenyezni szeretne ugyanúgy megtalálja a kihívást.  A „Kutyás-kör” bármikor teljesíthető önállóan, vagy akár csoportosan is, de a kutyák miatt mindenképp a hűvösebb időjárást válaszd! 

A táv 7 km 280 m szintemelkedéssel szintidő futva 3 óra túrázva 6 óra 

Útvonal:

Búbánatvölgy Parkoló QR-KÓD – Majális-forrás – Savókúti-tisztás– Sas-hegy– Hideglelős-kereszt QR-KÓD – Búbánatvölgy Parkoló QR-KÓD

 

A kör útvonalán QR-kódos ellenőrzőpontokat helyeztünk ki, a rajt,- és célkódon kívül 1 db-ot. Ezeket a kódokat leolvasva teljesítheted a távot. Ehhez szükséged lesz okos telefonra mobil internettel és QR-kód leolvasó alkalmazásra. A QR kódok pontos helyét a részletes leírásban találod meg!

A Visegrádi-hegység 7 km-es kutyás-kör pontjai:

 PontokJelzésRész távÖssz távÖssz szint
RajtBúbánatvölgy Parkoló
QR-KÓD

Jelzetlen

0 km0 km-0 m
1.Majális-forrás1,6 km1,6 km40 m
2.Savókúti-tisztás
1,4 km2,3 km190 m
3.Sas-hegy
1,1 km4,7 km270 m
4.

Hideglelős-kereszt
QR-KÓD

1,1 km5,2 km280 m
Cél

Búbánatvölgy Parkoló

QR-KÓD

Aszfalt

1,1 km7,2 km280 m

 

Track fájlok:

szintrajz

Szintidő

Szintidők:
FUTVA: 3 ÓRA
TÚRÁZVA: 6 ÓRA

Érem vagy hűtőmágnes

A Rajt/cél központ közelében, a Völgy utca 13 alatt az üres telkünk kerítésére elhelyeztünk egy fekete postaládát, abból tudjátok kivenni a hűtőmágnest, vagy a távnak megfelelő érmet. Hűtőmágnesből bármelyik színt választhatjátok! KÓD 969 Figyeljetek arra is, hogy zárjátok vissza a ládát!

Nevezési díj

4 000 Ft (érem nélkül 1 500 Ft)

Átvétel helye:

Részvételi Szabályzat

A Részvételi Szabályzatot kérjük, hogy olvasd el! Itt találod >>

Útvonal pontos leírása, a QR-kódok pontos helye:

Fontos! Ha az útvonalon a QR-kód leolvasása nem működik, vagy nem találod, akkor egy fotókkal is tudod igazolni a teljesítésedet!

1. A Rajt – Cél központ

A Rajt/Cél központ a festői szépségű Esztergomhoz tartozó Búbánatvölgyben található! A 11-es útról kell letérni Esztergom felől jobbra (Budapest-Visegrád felől balra).

Bekötő úton 1 km-t kell haladnunk a tavak mellett míg elérjük a jelzett Parkolót, ahol a Rajt – Cél központ található.

Érdemes nagy melegben megállni az első két tó valamelyikénél (Halas-tó, Mini-tó), mert itt tudtok úsztatni!

A Rajt – Cél QR kód a parkoló végében található egy nyárfa „hátoldalán”.

Innen indulunk egy jelzetlen széles úton(a hivatalos piros kereszt turistaút az aszfaltúton vezet a tó másik oldalán), hogy a Kerek-tavat „hátulról” csodálhassuk meg.A kutyákat itt ne engedjétek úszni, mert nagy szigor van!

Árnyas úton haladunk a tó mellett, a táj varázslatos… A tavat elhagyva a baloldali utat válasszuk!

Hamarosan elérünk a vadászlesnél egy tisztást (0,7 km), ahol közvetlenül előtte jobbra fordulunk.

A tisztás szélén haladunk, jobbra erdősáv, ami ha szerencsénk van árnyékot ad. A tisztás végében balra fordulva már megpillantjuk a piros sáv jelzést (1 km), ami hosszan, végig felfelé „kísér” minket.

Az emelkedőn felfelé mindenképp pihenjünk meg a Majális-forrásnál (1,6 km), mert érdemes itatnunk, az egyetlen biztos lehetőség.

Innen lesz igazán meredek az út, de „csak” 700 m, ami biztosan jóval többnek fog tűnni… Az emelkedő tetején elérjüka Savókúti-tisztást (2,3 km),ahol útjelző táblát is találunk. 

A táblától egyenesen indulunk tovább a piros sáv jelzésen maradva, innen már igazán jól járható szakasz következik széles úton, gyorsan telnek a percek. 300 m után jelzést váltunk (2,6 km), először a piros keresztre.

Később 3,7 km-nél már csak a piros háromszög „tart velünk”.

Innen megint elkezdünk emelkedni egészen a Sas-hegyig (4,7 km) egyre keskenyedő ösvényen. Itt fog először csodás panoráma feltárulni előttünk, a Dunai látkép mindenért kárpótol…

Innen lefelé rövid szakaszon igen meredek lesz, érdemes kimenni az út valamelyik szélére, mert a fákban kapaszkodva biztonságosabb lesz a lejutás (erről nincs kép, mert kapaszkodtam ☺ ), majd az út „kisimul” , igen hangulatos keskeny ösvényen haladunk.

Megint lejteni fog az utunk ahogy kiérünk az erdőből, itt nagyon figyeljünk, mert egy balos kanyarból kell hirtelen felkapaszkodnunk meredeken jobbra a Hideglelős-kereszthez (5,2 km), itt van elhelyezve az egyetlen QR-KÓD.

Kutyákra figyeljetek, a szikla igen magasan van, mögötte szakadék!

Ha kigyönyörködtétek magatokat, akkor ugyanarra vissza kell ereszkedni, majd a kanyarból jobbra folytatjuk utunkat, maradva a Piros háromszög jelzésen. Hűvös erdőben ereszkedünk kényelmesen lefelé követve a kanyargós ösvényt.

Egy jellegszikla mellett elhaladva hamarosan egy forrást találunk a 5,5 km-nél (Hideglelős-forrás). Ennek vízhozama igen változó, nagy szárazságban teljesen kiapad.

Itt már hallani a közeli 11-es út forgalmát, amit 5,7 km-nél érünk el. Kutyákra figyeljetek! 

Sajnos itt nincs más lehetőség a főút szélén a padkán kell mennünk, de csak 300 m-t, az első lehetőségnél térjetek le a főútról balra Búbánatvögy felé (6,1 km)

Innen ismerős lesz a táj, autóval itt kanyarodtatok be a völgy felé. Innen kb. 1 km-re visszaérünk a parkolóba, útközben megint tudjátok úsztatni a kutyákat, mert közvetlenül a tavak mellett érhetünk vissza ismét a Parkolóba! 7,2 km (Cél) Ne felejtsétek leolvasni a QR-KÓD-ot!

Gyakori kérdések

Sajnos nem. Ha így lenne, akkor a szintidőn belüli teljesítés motiváló hatása csekély lenne.

A QR kódokat a megadott sorrendben kell teljesítened, -sorszámokkal jelöltük a track-en- különben a teljesítés érvénytelen.

Igen. Az összes QR kódot a megfelelő sorrendben kell teljesítened, különben a teljesítés érvénytelen.

Nem. A Kutyás-kör – mint ahogy a neve is erre utal -, kizárólag kutyával teljesíthető. 

Az érem feltétele:

szintidőn belüli teljesítés, ami Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Nevezési díj kifizetése, ami Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Az érem átvétele Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Természetesen mindkét módon teljesíthető a kör, de legalább egy kutya legyen veletek!

Szervezünk rendszeresen közösségi “Kutyás-kör” teljesítést is, ezek időpontjáról a weboldalon tájékozódhatsz.

Minden ilyen esetben fényképezd le a QR-kódot, vagy a helyét, ezzel bizonyítva a teljesítést, majd hívd fel Edinát a további részleteket illetően (30/231-9945)

Minden ilyen esetben fényképezd le a QR-kódot, vagy a helyét, ezzel bizonyítva a teljesítést, majd hívd fel Edinát a további részleteket illetően (30/231-9945)

Először nézd meg, nem került-e a spam vagy a promóciók mappába a visszaigazolás! Ha ott találod, húzd át az elsődleges fülre, hogy legközelebb véletlen se oda landoljon a levelem.
Ha nem találtad meg így sem, mindenképp jelezd a kapcsolatoknál megadott lehetőségek egyikén!

Előre utalással történik,- a teljesítés megkezdése előtt legalább 2 munkanapon belül – a megadott bankszámlaszámon. A részleteket a nevezésedet követően emailben kapod meg.