KUTYÁVAL FUTUNK

Visegrádi-hegység 10 km útvonal részletek

Kutyás-kör futva túrázva

Visegrádi-hegység 10 km-es Kutyás-kör útvonala

10 km, 305 m szint

Már a „Kutyás-kör” elnevezésből is kiderül, bizony ezt a kört kizárólag kutyásoknak terveztük, futva vagy túrázva is lehet teljesíteni. Az útvonal a Visegrádi-hegység nyugati részén vezet, a Rajt/cél központ az Esztergomhoz tartozó Búbánatvölgyben található, a jelzett parkolóban kényelmesen tudunk parkolni. A Búbánatvölgyben egy hármas tórendszer található, az alsó két tóban (Halas-tó és Mini-tó) tudtok kutyát úsztatni, a legfelső tóban (Kerek-tó) tilos, erre táblák is figyelmeztetnek!

A táv közel 10 km, 300 m szintemelkedéssel, szinte végig turistaúton halad.A teljesítőkről statisztikát vezetünk, így aki versenyezni szeretne ugyanúgy megtalálja a kihívást.  A „Kutyás-kör” bármikor teljesíthető önállóan, vagy akár csoportosan is, de a kutyák miatt mindenképp a hűvösebb időjárást válaszd!

 

A táv 10 km 305 m szintemelkedéssel, szintidő futva 3 óra túrázva 6 óra

 

Útvonal:

Búbánatvölgy Parkoló QR-KÓD – Majális-forrás – Savókúti-tisztás– Róka-szikla elágazás QR-KÓD– Képesfa (piros kereszt, zöld sáv elágazás) – Búbánatvölgy Parkoló QR-KÓD

 

A kör útvonalán QR-kódos ellenőrzőpontokat helyeztünk ki, a rajt,- és célkódon kívül 1 db-ot. Ezeket a kódokat leolvasva teljesítheted a távot. Ehhez szükséged lesz okos telefonra mobil internettel és QR-kód leolvasó alkalmazásra. A QR kódok pontos helyét a részletes leírásban találod meg!

A Visegrádi-hegység 10 km-es kutyás-kör pontjai:

 PontokJelzésRész távÖssz távÖssz szint
RajtBúbánatvölgy Parkoló
QR-KÓD

jelzetlen

0 km-0 km-0 m
1.Majális-forrás1,6 km1,6 km40 m
2.Savókúti-tisztás
0,7 km2,3 km190 m
3.

Róka-szikla elágazás

QR-KÓD

1,2 km3,5 km270 m
4.Képesfa
1,1 km4,6 km280 m
Cél

Búbánatvölgy Parkoló 

QR-KÓD


jelzetlen

4,7 km9,3 km280 m

 

Track fájlok:

szintrajz

Szintidő

Szintidők:
FUTVA: 3 ÓRA
TÚRÁZVA: 6 ÓRA

Érem vagy hűtőmágnes

A Rajt/cél központ közelében, a Völgy utca 13 alatt az üres telkünk kerítésére elhelyeztünk egy fekete postaládát, abból tudjátok kivenni a hűtőmágnest, vagy a távnak megfelelő érmet. Hűtőmágnesből bármelyik színt választhatjátok! KÓD 969
Figyeljetek arra is, hogy zárjátok vissza a ládát!

Nevezési díj

4 500 Ft (érem nélkül 1 500 Ft)

Éremátvétel helye:

<iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2680.0319088747106!2d18.8020314!3d47.8002172!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x476a627a4b236913%3A0x73b2009f17d15dc7!2zRXN6dGVyZ29tLCBWw7ZsZ3kgw7p0LCAyNTAw!5e0!3m2!1shu!2shu!4v1660136144541!5m2!1shu!2shu” width=”400″ height=”300″ style=”border:0;” allowfullscreen=”” loading=”lazy” referrerpolicy=”no-referrer-when-downgrade”></iframe>

Részvételi Szabályzat

A Részvételi Szabályzatot kérjük, hogy olvasd el! Itt találod >>

Útvonal pontos leírása, a QR-kódok pontos helye:

Fontos! Ha az útvonalon a QR-kód leolvasása nem működik, vagy nem találod, akkor egy fotókkal is tudod igazolni a teljesítésedet!

1. A Rajt – Cél központ

A Rajt/Cél központ a festői szépségű Esztergomhoz tartozó Búbánatvölgyben található! A 11-es útról kell letérni Esztergom felől jobbra (Budapest-Visegrád felől balra).

A bekötő úton 1 km-t kell haladnunk a tavak mellett míg elérjük a jelzett Parkolót, ahol a Rajt/Cél központ található.

Érdemes nagy melegben megállni az első két tó valamelyikénél (Halas-tó, Mini-tó), mert itt tudtok úsztatni!

A Rajt – Cél QR kód a parkoló végében található egy nyárfa „hátoldalán”.

Innen indulunk egy jelzetlen széles úton (a hivatalos piros kereszt az aszfaltúton vezet a tó másik oldalán), hogy a Kerek-tavat „hátulról” csodálhassuk meg. A kutyákat itt ne engedjétek úszni, mert nagy szigor van! Árnyas úton haladunk a tó mellett, a táj varázslatos…

A tavat elhagyva a baloldali utat válasszuk!
Hamarosan elérünk a vadász lesnél egy tisztást (0,7 km), ahol közvetlenül előtte jobbra fordulunk.  
A tisztás szélén „repülünk”, jobbra erdősáv, ami ha szerencsénk van árnyékot ad.  

A tisztás végében balra fordulva már megpillantjuk a piros sáv jelzést (1 km), ami hosszan, végig felfelé „kísér” minket.

Az emelkedőn felfelé mindenképp pihenjünk meg a Majális-forrásnál (1,6 km), mert érdemes itatnunk, az egyetlen biztos lehetőség.

Innen lesz igazán meredek az út, de „csak” 700 m, ami biztosan jóval többnek fog tűnni…. Az emelkedő tetején elérjük a Savókúti-tisztást (2,3 km), itt egy útjelző táblát is találunk.

Jelzést váltunk, jobbra tartva a piros kereszt jelzésen folytatjuk utunkat. A Savókúti-tisztás mellett felfelé haladunk széles, köves úton ritkás erdőben. 

Nemsokára végre beérünk a sűrű, árnyat adó fák közé, már ugyan lankásabban, de továbbra is felfelé vezet utunk, majd „hullámvasutazunk” fel-le halad a széles turistaút.

A táj gyönyörű, olyan „igazi erdőben” járunk. Kb. 3,5 km-nél elérkezünk egy pecsételő pont jelzéshez, ahol a QR KÓD-t találjuk a jelzett tölgyfa hátoldalán.
Jobbra egy jelzetlen szűk ösvény a Róka-sziklához vezet. Érdemes kisétálni, 500 m a kitérő, de 50 m lefelé a szintvesztés igen meredeken, amin vissza is kell jönnünk. (A kitérő alternatív, nincs beszámolva az összes km-be).

Innen továbbra is a piros kereszt jelzésen haladunk, többnyire már lefelé, jól járható széles úton. Kb. 4. km-nél érünk a „szép kilátáshoz”, közvetlenül a turistaút mellett jobbra tudunk lenézni, az alattunk elterülő völgyre, szemben a Vaskapu 404 m-es hegyvonulata magasodik, ahová a leghosszabb kör felmegy…

Pár 100 m után balra van lehetőségünk kutyát frissíteni az időszakos „tóban”. !
A frissítés után egy rövid emelkedőn egy irtás szélén vezet utunk, balra vadkerítés, mellette kanyarog a szűk ösvény.
Beérve újra a sűrű erdőbe, elérkezünk a jelzésváltásig, amit tábla is jelez (kb. 4,6 km-nél). Élesen jobbra tartva a zöld sáv jelzést választjuk.
Hosszan egy árokban tartunk lefelé. Az árok hol meredekebb, olykor köves, időnként kiszélesedik.
Kb. 5,5 km-nél egy szép rét mellett megyünk el.
Leérve a hegyről, a patak felé közeledve sűrű aljnövényzeten kell „átgázolnunk”
 Sőt, egy kerítés is keresztezi utunkat, amin szerencsére egy lukat is találunk, ahol a kutyák át tudnak bújni!
 Hamarosan egy kis hídon kelünk át egy patakon kb. 6,1 km, de nyáron kis eséllyel van benne víz.
A patak környékén hihetetlen dús az aljnövényzet, sokszor magas páratartalommal, szinte egy esőredőben érezhetjük magunkat

Az erdőből kiérve kb. 6,3 km-nél ismét jelzést váltunk, a piros sáv jelzést követjük jobbra fordulva.

Innen már murvás úton vezet visszafelé a piros sáv jelzés, elhaladunk Fény Zen templom előtt is.

A piros sáv jelzés végig jól követhető, hol balra, hol jobbra fordul, van mikor üdülők között haladunk, máskor erdős területen vezet utunk.

Kb. 8,2 km-nél jobbra fordul a piros sáv jelzés, vissza az erdőbe.

100 m után visszatérünk az elágazáshoz, ahol felfelé indultunk. De most nem felfelé, hanem a vadászles előtt balra tartva a rét bal oldalán, majd a Kerek-tó mögött haladva érünk vissza a parkolóba.

Gyakori kérdések

Sajnos nem. Ha így lenne, akkor a szintidőn belüli teljesítés motiváló hatása csekély lenne.

A QR kódokat a megadott sorrendben kell teljesítened, -sorszámokkal jelöltük a track-en- különben a teljesítés érvénytelen.

Igen. Az összes QR kódot a megfelelő sorrendben kell teljesítened, különben a teljesítés érvénytelen.

Nem. A Kutyás-kör – mint ahogy a neve is erre utal -, kizárólag kutyával teljesíthető. 

Az érem feltétele:

szintidőn belüli teljesítés, ami Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Nevezési díj kifizetése, ami Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Az érem átvétele Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Természetesen mindkét módon teljesíthető a kör, de legalább egy kutya legyen veletek!

Szervezünk rendszeresen közösségi “Kutyás-kör” teljesítést is, ezek időpontjáról a weboldalon tájékozódhatsz.

Minden ilyen esetben fényképezd le a QR-kódot, vagy a helyét, ezzel bizonyítva a teljesítést, majd hívd fel Edinát a további részleteket illetően (30/231-9945)

Minden ilyen esetben fényképezd le a QR-kódot, vagy a helyét, ezzel bizonyítva a teljesítést, majd hívd fel Edinát a további részleteket illetően (30/231-9945)

Először nézd meg, nem került-e a spam vagy a promóciók mappába a visszaigazolás! Ha ott találod, húzd át az elsődleges fülre, hogy legközelebb véletlen se oda landoljon a levelem.
Ha nem találtad meg így sem, mindenképp jelezd a kapcsolatoknál megadott lehetőségek egyikén!

Előre utalással történik,- a teljesítés megkezdése előtt legalább 2 munkanapon belül – a megadott bankszámlaszámon. A részleteket a nevezésedet követően emailben kapod meg.