KUTYÁVAL FUTUNK

7 km útvonal részletek

Kutyás-kör futva túrázva

A 7 km-es Kutyás-kör útvonala

7 km, 270 m szint

Már a „Kutyás-kör” elnevezésből is kiderül, bizony ezt a futókört kizárólag kutyásoknak terveztük, futva vagy túrázva is lehet teljesíteni. 

Az útvonal a Budai-hegység déli részén, lakott települést nem érintve, végig jelzett turistaúton halad,-  rajt-cél központ a Budakeszi közelében lévő Hidegvölgyi erdészház parkolójában van. 

A legrövidebb táv 7 km, amit elsősorban családoknak találtunk ki, szintidő nélkül. A teljesítőkről statisztikát vezetünk , így aki versenyezni szeretne ugyanúgy megtalálja a kihívást. . A „Kutyás-kör” bármikor  teljesíthető önállóan, vagy akár csoportosan is, de a kutyák miatt mindenképp a hűvösebb időjárást válaszd!

A táv 7 km 270 m szintemelkedéssel  szintidő futva 1,5 óra, túrázva 6 óra – ODA-VISSZA ÚTVONAL

Hidegvölgyi erdészház – Tarnai pihenő –  Nagy-kopasz – Tarnai-pihenő – Hidegvölgyi erdészház

 A túra útvonalán QR-kódos ellenőrző pontokat helyeztünk ki, a rajt,- és célkódon kívül 1 db-ot. Ezeket a kódokat megadott sorban leolvasva teljesítheted a távot. Ehhez szükséged lesz okos telefonra mobil internettel és QR-kód leolvasó alkalmazásra. A QR kód pontos helyét itt találod meg:

  1. Budakeszi, Hidegvölgyi (Erzsébet) erdészház (QR kód – Rajt)
  2. Tarnai-pihenő 
  3. Nagy-Kopasz, Csergezán kilátó (2.QR-kód)
  4. Tarnai-pihenő 
  5. Budakeszi, Hidegvölgyi (Erzsébet) erdészház (QR kód – Cél)

A Kutyás-kör pontjai:

 PontokJelzésRész táv (km)Össz táv (km)
1. Rajt

Hidegvölgyi (Erzsébet) erdészház

Rajt KÓD

Z háromszög

00
2.Tarnai-pihenő

Z háromszög

2,02,0
3.

Nagy-Kopasz, Csergezán kilátó

KÓD

Z háromszög

1,53,5
4.Tarnai-pihenő

Z háromszög

1,55,0
5. Cél

Hidegvölgyi (Erzsébet) erdészház

Cél KÓD

Z háromszög

2,07,0

Track fájlok:

További track típusok letölthetők az AllTrails oldalára belépve ITT

szintrajz

Szintidő

Szintidők:
FUTVA: 1,5 óra
TÚRÁZVA: 6 óra

Érem

Az érem átvehető tőlem személyesen előre egyeztetés után, vagy kivehető bármikor a számzáras postaládánkból!
2071 Páty Erdőalja utca 3278/5 (Erdőalja-Fürj utca sarok) KÓD 969 Figyeljetek arra is, hogy zárjátok vissza a ládát!

Nevezési díj

4 000 Ft (érem nélkül 1.500 Ft)

Részvételi Szabályzat

A Részvételi Szabályzatot kérjük, hogy olvasd el! Itt találod >>

Útvonal pontos leírása, a QR-kódok pontos helye:

Fontos! Ha az útvonalon a QR-kód leolvasása nem működik, vagy nem találod, akkor egy fotókkal is tudod igazolni a teljesítésedet! A rajt/cél központban elhelyeztünk egy fehér postaládát, abból tudjátok kivenni az érmet teljesítés után. Figyeljetek arra, hogy a megfelelő érmet válasszátok és zárjátok vissza a postaládát! KÓD 969

1. A Rajt/cél központ: Budakeszi, Hidegvölgyi (Erzsébet) Erdészház

https://erzsebetbufe.com/informaciok/

Budakeszit Telkivel összekötő úton található, Budakeszi határától 4 km-re, jobb oldalon.
Az erdészházhoz parkoló is tartozik, itt tudod hagyni a kocsidat, a parkolásért nem kell fizetni.
A parkolóban kb. 40 kocsinak van hely, ez egy-egy népszerűbb kiránduló napon kevés lehet, ilyenkor a főúton, vagy a szemközti murvás úton szoktak parkolni. Ha teheted a hétköznapi teljesítést válaszd, akkor üres a parkoló.

A rajt/cél QR kódot a parkolóban, az Erzsébet büfén kívül, az információs táblán találod! Mivel itt a térerő bizonytalan (Telecom szolgálató a legjobb), elhelyeztünk egy alternatív, másik rajt/cél QR kódot is. Az erdészháztól 1 km-re, -haladva a leírt útvonalon –  egy turistaút jelző faoszlop hátoldalára rögzítettük. Mindenképp csak az egyik rajt QR kódot olvasd be induláskor! Természetesen bármelyik rajt QR kódot olvasod le, a cél QR kódot ugyanott kell leolvasnod!

A rajt/cél QR kódot a parkolóban, az Erzsébet büfén kívül, az információs táblán találod! Mivel itt a térerő bizonytalan (Magyar Telekom szolgáltató a legjobb), elhelyeztünk egy alternatív, másik rajt/cél QR kódot is. Az erdészháztól 1 km-re, – haladva a leírt útvonalon – egy turistaút jelző faoszlop hátoldalára rögzítettük. Mindenképp csak az egyik rajt QR kódot olvasd be induláskor! Természetesen bármelyik rajt QR kódot olvasod le, a cél QR kódot ugyanott kell leolvasnod!

A parkolótól észak felé (nem a közúton kell átmenni!) a Zöld háromszög   jelzésen indulj, információs tábla is mutatja a helyes irányt. Széles murvás úton haladsz, hamarosan egy rétet keresztezel, ahol balra haladva az erdőben elkezdődik az emelkedő a Tarnai-pihenő felé. Lassan, de egyenletesen emelkedik az út, a meredekebb szakaszok olykor kisimulnak, kellemes erdei ösvényen kanyargunk. Egy éles jobb kanyar után egy kopár dombtetőre érkezünk, lélegzetelállító kilátás tárul a szemünk elé. Ez a festői szépségű Tarnai-pihenő.
Itt érdemes hosszabb időt eltölteni, a Budai-hegység egyik legszebb helyén állsz. 

Tarnai-pihenő 2 km 150 m szint ITT NEM KELL A QR KÓDOT LEOLVASSNI!

A Tarnai-pihenőtől még mindig maradunk a Zöld háromszög   jelzésen. A pihenő utáni részen megváltozik a táj hangulata, rengeteg fenyőfa és liget váltja fel a lombos erdőt. Egészen olyan, mintha egy magasabb hegyre érkeztünk volna. A pihenő fölé kanyarodunk, egy-két helyen le is látunk még a magaslatra, aztán egy hosszabb egyenes szakaszon feljutunk a Nagy-Kopasz csúcsára.

A nyitott vitorlát formáló kilátó, – ami Csergezán Pál grafikus illusztrátorról kapta a nevét – a Budai-hegyég legmagasabb csúcsán az 559 m magas Kopasz-hegyre épült 2005-ben. Kényelmes lépcsőkön mászhatunk fel a toronyba, minden lépcsőfordulóban pihenőpadok is vannak. A kilátóból a fák koronája felett teljes körpanorámában gyönyörködhetünk.

Jól látszanak a Pilis és a Budai-hegység jellegzetes csúcsai, sőt a korláton kis fém lapocskákon fel is fedezhetjük ezen csúcsok neveit, beazonosíthatjuk őket. Szép időben még az esztergomi Bazilika kupolája is feltűnik.

2.QR kód Nagy-Kopasz hegy Csergezán-kilátó 3, 5 km 210 m szint

QR kód  a kilátóhoz közelebb lévő padoknál a „Tűzgyújtási tilalom” tábla hátoldalán van. 

Miután kigyönyörködtük magunkat kényelmesen visszasétálhatunk ugyanazon az útvonalon a Rajt/cél központba, a Hidegvölgyi (Erzsébet) Erdészházig. Ne felejtsük el leolvasni beérkezéskor sem a Cél QR kódot!

Cél  QR – kód Budakeszi, Hidegvölgyi (erzsébet) Erdészház 7 km 240 m szint

Gyakori kérdések

Sajnos nem. Ha így lenne, akkor a szintidőn belüli teljesítés motiváló hatása csekély lenne.

A QR kódokat a megadott sorrendben kell teljesítened, -sorszámokkal jelöltük a track-en- különben a teljesítés érvénytelen.

Igen. Az összes QR kódot a megfelelő sorrendben kell teljesítened, különben a teljesítés érvénytelen.

Nem. A Kutyás-kör – mint ahogy a neve is erre utal -, kizárólag kutyával teljesíthető. 

Az érem feltétele:

szintidőn belüli teljesítés, ami Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Nevezési díj kifizetése, ami Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Az érem átvétele Kutyás-körönként változó, a leírásban megtalálod!

Természetesen mindkét módon teljesíthető a kör, de legalább egy kutya legyen veletek!

Szervezünk rendszeresen közösségi “Kutyás-kör” teljesítést is, ezek időpontjáról a weboldalon tájékozódhatsz.

Minden ilyen esetben fényképezd le a QR-kódot, vagy a helyét, ezzel bizonyítva a teljesítést, majd hívd fel Edinát a további részleteket illetően (30/231-9945)

Minden ilyen esetben fényképezd le a QR-kódot, vagy a helyét, ezzel bizonyítva a teljesítést, majd hívd fel Edinát a további részleteket illetően (30/231-9945)

Először nézd meg, nem került-e a spam vagy a promóciók mappába a visszaigazolás! Ha ott találod, húzd át az elsődleges fülre, hogy legközelebb véletlen se oda landoljon a levelem.
Ha nem találtad meg így sem, mindenképp jelezd a kapcsolatoknál megadott lehetőségek egyikén!

Előre utalással történik,- a teljesítés megkezdése előtt legalább 2 munkanapon belül – a megadott bankszámlaszámon. A részleteket a nevezésedet követően emailben kapod meg.